Whiskyblog

Het jaar 2020 in vogelvlucht

Geplaatst: 29-12-2020

 

Het zijn de laatste dagen van het jaar en wat is dan de traditie?!? Juist! Een terugblik….

 

Nou hoef ik niet te vermelden dat 2020 een bijzonder jaar is geweest (sh*t, nou doe ik het toch). Een micro-organisme met de naam SARS-CoV-2-virus, in de volksmond bekend als COVID-19 of Corona,  hield de hele wereld in haar greep. En heeft logischerwijs ook invloed gehad op de werkzaamheden van Whisky on Wheels.

Waar het eerste volle kalenderjaar voor Whisky on Wheels  zeer hoopvol leek, er stonden immers al een aantal proeverijen, reizen en opties in de agenda, wordt de focus nu volledig gericht op een dramfull 2021.

 

Maar er waren zeker ook wel een aantal hoogtepuntjes in 2020! Ik heb namelijk toch nog een achttal proeverijen gegeven: uiteenlopend van een intieme sessie voor twee tot een grootse tasting voor achtendertig! En stuk voor stuk weer allemaal geweldig om te doen!!!

De eerste proeverij van 2020 vond plaats in februari en was voor ‘de heren’  van basketbalvereniging Peatminers te Vriezenveen.  Het weekend erop mocht ik een proeverij geven bij en namens Sailors and Crooks te Almelo. En als afsluiting van de maand februari presenteerde ik zeven mooie whisky’s voor Slijterij Bas te Vriezenveen. Door de opgelegde corona-maatregelen was  de eerstvolgende proeverij de ‘I love papa’ in Het Wapen van Vriezenveen begin juli. Ook in die maand mocht ik voor een vrijgezellenfeest een tasting verzorgen in Almelo. Tijdens de hittegolf in augustus reisde ik af naar Zuid-Holland om daar bij Café Waddenzee te Westerland een prachtige middag te presenteren.  Eind augustus verzorgde ik voor ‘abraham’ en zijn vrouw een tasting voor twee. De, blijkbaar, laatste proeverij van dit jaar gaf ik in september aan een jarige in Den Ham. 

 

Omdat het reizen naar Schotland dit jaar helaas niet tot de mogelijkheden behoorde, zowel het land als de distilleerderijen zaten een tijdje ‘op slot’, was het wel zeer prettig dat er ook in eigen land steeds meer te beleven valt op whiskygebied.  In februari heb ik, samen met 19 andere whisky-enthousiastelingen, een eigen vat gevuld bij Kalkwijck Distillers (Eastmoor) te Vroomshoop. Bij het Veenmuseum te Vriezenveen heb ik authentieke Twentse turf gestoken. En om toch nog de geur van het distilleren te ruiken dit jaar heb ik tijdens de zomervakantie in Limburg een rondleiding bij De IJsvogel te Arcen gevolgd, maar helaas werd er die dag niet gestookt ;-).

Verder ‘dwingt’ een jaar als 2020 je ook om creatief te zijn. Zo hebben de Bikerpacks, met dank aan Papierknutsels van Diana, een enorme upgrade gekregen en was ‘Met Whisky on Wheels de boom in’ (drie met whisky gevulde kerstballen) een enorm succes. En ook is het van belang om letterlijk en figuurlijk gezien te blijven worden: stoffen draagtassen werden voorzien van het logo en zelfs een bedrijfsbus werd aangeschaft en voorzien van het steeds bekender wordende logo.  

 

Hoewel ik in januari dus hoogstaande verwachtingen had voor dit jaar en dat dus niet geheel uit de verf is gekomen, kijk ik toch wel terug op een jaar waarin er weer stappen zijn gezet voor en door Whisky on Wheels.

En gelukkig lijkt het eind van de coronacrisis in zicht en kan er uitgekeken worden naar 2021! Een jaar waar reeds een vijftal reizen naar Schotland gepland staan en ook de eerste aanvragen voor proeverijen er inmiddels al weer zijn.  Maar houdt ook zeker de website en Facebook in de gaten, want in 2021 komen er weer leuke acties!

 

Slàinte mhath!

 

Het jaar 2020 - Whisky on Wheels