Even voorstellen

 

Mijn naam is John Zandbergen en ik durf mijzelf best een ultieme whiskygenieter pur sang te noemen. De laatste jaren heeft mijn voorkeur voor dit levenswater een enorme stroomversnelling doorgemaakt. Door deel te nemen aan meerdere (‘geheime’) whiskygenootschappen en festivals heb ik zodoende vele soorten whisky’s mogen proeven. In maart 2019 heb ik met goed gevolg deelgenomen aan de Whisky Ambassador cursus. In mei 2019 ben ik voor het eerst in Schotland geweest, waarbij ik een zevental distilleerderijen heb bezocht.

Vanaf eind 2019 begeleid ik ook reizen namens Schotland Whiskyreizen. Zodoende ben ik meermaals in Schotland geweest en staat de teller op 21 Schotse distilleerderijen waar ik een tour heb gevolgd (klik hier voor een overzicht van de bezochte distilleerderijen). En voor 2023 staan nog een viertal reizen gepland (oa Islay en Speyside), dus die teller gaat nog oplopen.

Tussendoor bezoek ik waar mogelijk in ons eigen Nederland ook distileerderijen. Voldoende input dus voor mooie wetenswaardigheden, quotes en anekdotes!

Daarnaast ben ik in maart 2021 toegetreden tot het bestuur van Nederlands grootste en tevens oudste whiskyvereniging: Usquebaugh Society. In mijn rol als algemeen bestuurslid ben ik o.a. verantwoordelijk voor de organisatie van ledenactiviteiten. In dezelfde maand ben ik ook gestart als medewerker bij Slijterij Bas te Vriezenveen. Twee mooie stappen op dus zowel professioneel als hobbymatig vlak!

 

Naast de geneugten van whisky heb ik nog een grote passie: Harley Davidson motoren. Het is dan ook niet vreemd dat in mijn presentatie beide werelden zo duidelijk mogelijk zichtbaar aanwezig zijn.

Rijden (Vriezenveen - Twente - Overijssel)

Taking a dram - Whisky on Wheels - Vriezenveen - Twente - Overijssel