Even voorstellen

 

Mijn naam is John Zandbergen en ik durf mijzelf best een ultieme whiskygenieter pur sang te noemen. De laatste jaren heeft mijn voorkeur voor dit levenswater een enorme stroomversnelling doorgemaakt. Door deel te nemen aan meerdere (‘geheime’) whiskygenootschappen en festivals heb ik zodoende vele soorten whisky’s mogen proeven. In maart 2019 heb ik met goed gevolg deelgenomen aan de Whisky Ambassador cursus. In mei 2019 ben ik voor het eerst in Schotland geweest, waarbij ik een zevental distilleerderijen heb bezocht.

Vanaf november 2019 begeleid ik ook reizen namens whiskyreis.com en heb zodoende heb ik Edinburgh bezocht, inclusief een bezoek aan een viertal distilleerderijen. En voor 2021 staan hiervoor al weer een meerdere reizen gepland (oa Islay en Speyside), welke inmiddels a.g.v. de corona-maatregelen allemaal nog onder voorbehoud zijn.

Tussendoor bezoek ik waar mogelijk in ons eigen Nederland ook distileerderijen. Voldoende input dus voor mooie wetenswaardigheden, quotes en anekdotes!

Daarnaast ben ik in maart 2021 toegetreden tot het bestuur van Nederlands grootste en tevens oudste whiskyvereniging: Usquebaugh Society. In mijn rol als algemeen bestuurslid ben ik o.a. verantwoordelijk voor de organisatie van ledenactiviteiten. In dezelfde maand ben ik ook gestart als medewerker bij Slijterij Bas te Vriezenveen. Twee mooie stappen op zowel professioneel als hobbymatig vlak!

 

Naast de geneugten van whisky heb ik nog een grote passie: Harley Davidson motoren. Het is dan ook niet vreemd dat in mijn presentatie beide werelden zo duidelijk mogelijk zichtbaar aanwezig zijn.

Motor vat aanhanger (Vriezenveen - Twente - Overijssel)

Whisky tasting te Aalden - Whisky on Wheels