Whiskyblog

Bezoek Kalkwijck Distillers

Geplaatst: 13-7-2019

Wat is er nou mooier dan met een stel whiskyfanaten op bezoek gaan bij de plaatselijke, nou ja bijna dan, whiskydistilleerderij? Eerlijk gezegd kan ik nog wel een aantal zaken noemen, maar dit staat zeker in de top 10!

Op zaterdag 13 juli 2019 werden we om 13.00 uur verwacht bij onze vaste plek, Het Wapen van Vriezenveen. Hoewel het ‘ geheime’ genootschap 20 personen telt, was de opkomst deze keer iets groter. Dat komt omdat partners ook welkom waren op deze zomereditie. Op het programma staat een bezoek aan Kalkwijck Distillers te Vroomshoop, waar de Eastmoor whisky wordt gemaakt, en een barbecue. Gezien de te verwachten proeverij op locatie was bijna iedereen op de fiets en zo vertrokken we rond 13.30 uur voor de fietstocht der fietstochten van maar liefst 6,7 kilometer. Aangekomen in Vroomshoop stonden de automobilisten al op ons te wachten en konden we direct naar binnen.

We worden door Christian ontvangen in de ontvangstruimte met een kop koffie en een lekkernij. Aan de hand van een korte presentatie krijgen we uitleg over de boerderij en het ontstaan van de distilleerderij. Natuurlijk worden we ook meegenomen voor een tour door de distilleerderij. Nu was het voor mij niet de eerste keer dat ik hier was, maar toch blijft het supermooi om te zien dat er zo’n prachtige distilleerderij op fietsafstand aanwezig is. Christian vertelt met een enorme passie en toewijding over zij  hun producten maken. Gezien de ‘achtergrond’ van onze groep werd er gelukkig voornamelijk ingezoomd op het maken van whisky. Ook werd er zijdelings genoemd dat er plannen zijn om meer whisky te gaan maken. Dat was natuurlijk muziek in onze oren! Na een blik in het warehouse, waar gelukkig heel wat liters liggen te rijpen, komen we weer terug in de ruimte waar we ook begonnen zijn, maar inmiddels is deze omgetoverd tot proeflokaal. Hier schuift ook Lisanne aan, samen met haar zoontje. We beginnen met een Eastmoor en krijgen ook een aantal likeuren te proeven. Aan  de  bar heb ik wel het lekkerste geproefd van deze middag, namelijk een cask-strength Eastmoor! Ik hoop van harte dat ze deze ooit nog op de markt gaan brengen.

Voor tijdens de barbecue had iedereen een flesje meegenomen, dus het was weer een heuse tasting. Met als topper een Bunnahabhain limited release pedro ximenez finish van de gastheer. Maar wat zich daar verder allemaal heeft afgespeeld, dat blijft tussen ons ;-)